Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

καντΟΙνα στην Καλαμάτα


Σε μια απόδραση απο την Αθήνα βρεθήκαμε στην αγαπημένη Καλαμάτα, πιο συγκεκριμένα στα σοκάκια που γίνεται η λαική αγορά, εκεί που τα σπίτια αναβαίνουν προς τα πάνω να ακουμπίσουν το Κάστρο...... τοπίο που σε μαγεύει.

Στο σκέπαστρο που στεγάζεται η λαική αγορά βρεθήκαμε στην "Καντοίνα" ένα νέο χώρο απλό και γεμάτο εκπλήξεις. Η Καντοίνα (wine bar-eatery) εκτός απο το φαγητό, ειδικεύεται στο καλό Ελληνικό κρασί, εξού και το όνομα του μαγαζιού Καντ- Οινα.

Δεν θα σας μιλήσω για την μεγάλη γκάμα των κρασιών απλούστατα γιατί δεν το κατέχω και επιφυλάσσομαι για την επόμενη φόρα.
Θα σας μιλήσω όμως για το καταπληκτικό φαγητό και την ποιότητα, ελπίζω να καταφέρω να το περίγραψω με  δικά μου λόγια αν οχι.... δεν πειράζει εχω και φωτογραφίες!!!


το μπαρ με υπέροχα Ελληνικά κρασιά

Ο χώρος της Καντοίνας είναι απλός με indsustrial πινελιές και η διακόσμηση δένει απόλυτα με την περιοχή. Το προσωπικό ευγενικό, ένιωσα άνετα και παρατήρησα οτι είναι απο της λίγες φορές που ένας χώρος καταφέρνει και συνδυάζει την ποιότητα σε πολλαπλά επίπεδα (φαγητό, κρασί, μουσική, προσωπικό)


Παρακάτω θα δείτε πιάτα που δοκίμασαμε απο τα χεράκια της εξαιρετικής μαγείρισας της Κυρίας Αγγελικής και του βοηθού της, δυστυχώς δεν καταφέραμε να συκγρατήσουμε το όνομα του αλλά έστω και διαδικτιακά οφείλουμε να πούμε ένα μέγαλο μπράβο σε ολη την ομάδα για την καταπληκτική δουλειά, πραγματικά η πρασπάθεια ειναι αξιέπαινη.

τάρτα αγκινάρας

Ολα τα προιόντα είναι τόπικα απο τους παραγωγούς, διαλεγμένα ένα ενα και το μενού ειναι διαφορετικό κάθε μέρα. Ο τρόπος που συνδιάζονται οι γεύσεις, απλός μαγειρεμένος  με υπερηφάνεια αλλά το τέλος κάθε μπουκιάς συκλονιστικό!
Μαριναρισμένος γαύρος σε κρύα πατατοσαλάτα (αγαπημένο)
Σαλάτα τομάτας με αγγούρι κρίθινο παξιμάδι κάπαρι και σφέλα.

Δροσερή σαλάτα αρωματική απλή..... και η σφέλα κλέβει την παράσταση.
Σπαγγέτι με φρέσκια σάλτσα και αυγό ποσέ
πιο γκουρμέ δεν γίνεται


Απο κάτω βλέπετε μερικα snap shots απο τον χώρο

Συνολικά, είναι ένα μαγαζί που, χωρίς πολλές φανφάρες, συνδυάζει με πολυ όμορφο τρόπο, το φαγητό, το μπαρ, τη μουσική και την ατμόσφαιρα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου