Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ζάκυνθος



Η αληθεια ειναι..... οτι η Ζάκυνθος δεν χρειάζεται συστάσεις, και οτι εγω εχω πάει αρκετές φορές......αλλά κάθε φορά βλεπω και κάτι καινούργιο. Το νήσι με της πολλές παραλλίες που συνδιάζει βουνό και θάλασσα, βότσαλο και άμμο, κρύα δροσερά και ζεστά νερά και οχι απολύτως με αυτήν την σειρά... τα έχει ολα και συμφέρει! Ελάτε μαζί μου να δείτε που που πήγα τι είδα και τι έφαγα!!! :)



Που θα πάτε... Για μπάνιο και φαϊ

  1. Ξύγκια: Στη βορειοανατολική πλευρα του νησιού θα σας δωθεί η ευκαιρία να απολάυσετε το μπάνιο σας σε μια πανέμορφη τοποθεσια. Στα "Ξύγκια" το νερό είναι εμπλουτισμένο με θειάφι που βγαίνει απο σπηλιές που βρίσκονται εκεί, η επαφή του με την θάλασσα δημιουργεί ενα λεπτό στρώμα πάγου στην επιφάνεια. Τα νερά εκεί θεωρουνται ιαματικά - όπως μου είπαν οι ντόπιοι - και κανουν καλό στα μαλλιά και το δέρμα. Πάνω απο την μικρη παραλία υπάρχει η Ταβέρνα του Σπύρου,το γευστικό και προσεγμένο φαγητό μαζί με την απίστευτη θέα σας κάνει να μην θέλετε να φύγετε.

    Ξύγκια
  2. Μαραθίας: Στο δυτικό άκρο του κόλπου του Λαγανά, δίπλα απο το Κερί κι ακριβώς απέναντι απο το μαραθονήσι θα βρείτε μια παραλία γεμάτη κάτασπρα βότσαλα και πεντακάθαρα νερά, πανέμορφη εμπειρία για όσους πάνε αλλά ακόμη καλυτερη για εκείνους που θα εχουν μαζί τους μάσκες για να θαυμάσουν την υποβρύχια ομορφια. Θα φάτε στο "βότσαλο", καλό φαγητο (αν και λίγο τσιμπιμένο), δοκιμάστε τις λαχταριστές κοκκινιστές μελιτζάνες και απολάυστε την πανέμορφη θέα.
    Μαραθίας
  3. Λιμνιώνας: Στην βόρειοδυτική μεριά του νησιού σας περιμένει ενα απο τα ωραιότερα φυσικά λιμανάκια του Ιονίου πελάγους.Τι να πρωτο-θαυμάσει κανείς, τα βαθιά καταγάλανα κρυστάλινα νερά, την διάχυτη μυρωδια του θυμαριου στον αέρα, τα βράχια από όπου "σβήνουμε" το κάμα του ηλίου βουτώντας στο νερό. Εκπληκτικό μέρος, μοναδική εμπειρία καθώς το γλυκό νερό απο τα έγκατα της γής συναντά το αλμυρό δημιουργώντας μια πανδεσία αποχρώσεων του κυανού. Θα φάτε, ακριβώς εκεί στο ταβερνάκι του Λιμνιώνα με πανέμορφη θέα στο Ιόνιο.
    Λιμνιώνας
  4. Δάφνη Beach: Αν Θέλετε κατι ποιο απλό για το καθημερινό σας μπάνιο σε συνδιασμό με καλο φαγητό και πεντακαθαρα νερά, σας προτείνω ανεπύφιλαχτα την παραλία της Δάφνης. Εκεί θα καθήσετε στην ταβέρνα της Δάφνης και θα τα βρείτε ολα στα πόδια σας. Το καλό φαγητό, η ησυχία, το σερβις και η ευγένεια των ανθρώπων που έχουν την ταβέρνα θα σας κάνει να πηγαίνετε ξανά και ξανά.... εγώ αυτό έκανα.
    Δάφνη

Που θα πάτε... Για ποτό και φαϊ

  1. "Πορτοκάλι" πολυχώρος γεύσεων: Το πορτοκάλι στο Αργάσι, φημίζεται για το καλό και ποιοτικό φαγητό, τα κοκτειλ και την καλή μουσική. Είναι ένα πανέφορφο μαγαζί φτιαγμένο με πολύ μεράκι. Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για βραδινό φαγητό και ποτό που σίγουρα θα σας αφήσει με μια γλυκια νοσταλγία από τις όμορφες βραδίες των 90's.

    Πορτοκάλι
  2. "34" στην πόλη της Ζακύνθου: Εδώ το grunge συναντάει το απλό, ακόμη και το ρομαντικό. Καθημερινό καφε που ανοίγει της πορτες του απο το πρωι συνεχίζει με νοστιμοτατα μεζεδάκια, ουζάκια, κρασί και μπυρα και καταλήγει με ποτο και jazz-funk μουσική.
    34
  3. Ταβέρνα "Μαλάνος": Για τους πιο συντηρητικούς αλλά οποσδήποτε καλοφαγάδες. Σερβίρει καθημερινά 5-6 διαφορέτικα πιάτα για να επιλέξετε απο παραδοσιακές (και όχι μόνο) Ζακυνθινές συνταγές. Δοκμάστε ανεπιφύλακτα (αν ειστε τυχεροι και ειναι διαθέσιμο) το κοκκινιστό κουνέλι τους. Όσες φορές κι αν πάτε, θα φεύγετε παντα ευχαριστημένοι... γιατι σε αυτήν την ταβέρνα η ποιοτητα και η παράδοση ειναι το νούμερο ενα
    Μαλάνος

1 σχόλιο: