Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

cupcakes σοκολάτας



Υλικα: 
1/2 φλυτζάνι (50 γραμμάρια)  σκόνη κακάο
1 φλιτζάνι (240 ml) βραστό νερό
1 1/3 φλυτζάνια (175 γραμμάρια) αλευρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλυτζάνι (113 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλυτζάνι (200 γραμμάρια)  άσπρη ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού  εκχύλισμα βανίλιας


Επικάλυψη Σοκολάτας:
120 γραμ κουβερτούρα σοκολάτας, που τεμαχίζεται

2/3 φλυτζάνι (150 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 1/3 φλυτζάνια (160 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

1 1/2 κουταλάκια του γλυκού  εκχύλισμα βανίλιας
Εκτελεση

Προθερμάνετε το φούρνο σε 180.


Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το καυτό νερό και τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Στη συνέχεια χτυπαμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφαρατέψει. 

Προσθέστε τα αυγά, ένα ενα, προσθέστε και το εκχύλισμα βανίλιας. 

Μετα προσθέτουμε το μίγμα αλευριού σταδιακα και χτυπαμε μεχρι να ενσωματωθούν τα υλικα. 

Τελος προσθέτουμε το κακάο ανακατεύοντας.

Γεμίστε τα φορμάκια περίπου μεχρι τα δύο τρίτα και καλο ψήσιμο!!

Προσοχή βάζουμε το γλάσσο αφού έχουν κρυώσει τα cupcakes!!!


Επικάλυψη Σοκολάτας

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι, αφου λιώσει την αφήνουμε στην άκρη.
Σε μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα (περίπου 1 λεπτό). 
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ξαναχτυπάμε (περίπου 2 λεπτά).
Μετα προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι να γυαλίσει (περίπου 2 -3 λεπτά).Έτοιμο!!!

Κάνει περίπου 16 cupcakes.


πειραμτιστείτε με το γλάσσο! εγω αυτό κάνω κάθε φορά που τα φτιάχνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου