- 2 κούπες αλέυρι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι της αρεσκίας σας
- 4 βανίλιες μικρές σε μορφή σκόνης
- 4 αυγά
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ξύσμα απο 2 λεμόνια και 1/2 χυμό λεμονιού
- ξύσμα απο 1 πορτκάλι και 1/2 χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα απο 1 πέργαμοντο
- 1 κουταλιά μπείκιν
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά στο μίξερ (αλευρι, ζαχαρη, βανιλια, αλατι και μπεικιν) και προσθέτουμε το βούτυρο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υγρά υλικά (αυγα, γιαουρτι, χυμο λεμονιου και πορτοκαλιου) το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού κι αφου ενωθούν καλα τα υλικά μας, το μίγμα είναι έτοιμο να μπει σε φορμάκι.
Στην συνέχεια το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Είναι πανεύκολο!
Όταν κρυώσει το κεικ προσθέτουμε ξύσμα απο το πέργαμοντο και λεμόνι για περισσότερο άρωμα.
έτοιμο |
στολίζουμε με φλούδες απο λεμόνι |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου