Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Φριάντ λεμονιού με μύρτιλο



Φίλοι μου, σας παρουσιάζω το Φριαντ (Friand) ένα γλυκάκι σαν κεκάκι πολύ ντελικάτο και ελαφρύ.  
Είμαι (σχεδόν) σίγουρη οτι δεν το έχετε δοκίμασει και οτι είναι η πρώτη φορά που ακούτε γιά αυτό.
Η πρώτη φορά που δοκίμασα αυτό το αφράτο γλυκάκι ηταν στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στην Αυστραλία. Η αλήθεια ειναι οτι εκεί ειναι πολύ δημοφιλές ..... παρόλο που προέρχεται απο την Γαλλία.
Το φριάντ σημαίνει φίνο στα γαλλικά και είναι ακριβώς αυτό, πολύ φίνο και ντελικάτο!!!
Ως επιπλέον θετικό τα φριάντ είναι κατάλληλα για όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη.

Υλικά

125 γρ. βούτυρο θερμοκρασίας δωματιού.
1 1/2  κούπα ζάχαρη άχνη.
1/2  κούπα αλεύρι ριζιού.
1 κούπα αλεσμένα αμύγδαλα αποφλειωμένα
6 ασπράδια αυγού.
1 λεμόνι και το ξύσμα του.
1 κεσεδάκι μύρτυλα ( θα τα βρείτε σε επιλεγένα supermarket και μανάβικα και στο Lidl )
1 φόρμα για μικρά κεκάκια.

Συνταγή 
  1.  Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ανακατεύουμε τα στερέα υλικά. Επειτα προσθέτουμε το βούτυρο το λεμόνι και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
  3.  Προσθέτουμε το ασπράδι αυγού και "διπλώνουμε" τα υλικά προσεχτικά μέχρι να ενωθούν.
  4. Βουτυρώνουμε τα ατομικά φορμάκιακι έπειτα τα γεμίζουμε.
  5. Τέλος στολίζουμε με μύρτιλα απο πάνω και ψήνουμε στους 180  βαθμούς για 25-30 λεπτά.                  
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε με έναν ζεστό καφέ!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου