Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Κρασάτες γαρίδες με κριθαράκι


Ενα καλό μαγειρεμένο φαγήτο δεν χρείαζεται πολλά υλικά ούτε πολυ κόπο για γίνει νόστιμο, εκείνο που χρειάζεται είναι λίγο κρασί!
Τα υπόλοιπα υλίκα (έμπνευση και κέφι) τα βρίσκουμε αφού πιούμε λιγο κρασάκι λεύκο στην δικιά μου περίπτωση. Έπειτα ανοίγουμε ψυγέιο και βλέπουμε οτι τα μόνα υλίκα που έχουμε είναι...τοματίνια λίγο τυρί, μαιντανός και μισό πακέτο κριθαράκι. Πίνουμε κρασί και σκεφτόμαστε τι θα θέλαμε να φάμε? Τι ειναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο νου? Γαρίδες!!! Ναι!!

Πηγαίνουμε στο Supermarket που τυχαίνει να είναι απέναντι απο το σπίτι μας και παίρνουμε λίγες γαρίδες (μεγάλες κατεψυγμένες με 5euro) και ξεκίναμε το μαγείρεμα.

  • Πίνουμε λίγο κράσακι και κόβουμε 1 κρεμύδακι και καθαρίζουμε 3 σκελίδες σκόρδο τα πετάμε στο τηγάνι τα αφήνουμε να ροδίσουν. Ααα να μην ξεχάσουμε το λαδάκι στο τηγάνι!!
  • Συνεχίζουμε με λίγο κρασί .... το πίνουμε, επείτα βάζουμε τα τοματίνια* τα οποια έχουμε κόψει στη μέση και 2 κουτ. της σούπας ντοματοπολτό Κύκνος και τα αναμειγνύουμε με τα κρεμυδάκια και το σκόρδο (εγω εβαλα και λίγα φρέσκα φύλλα σπανάκι μέσα γιατι απλά τα είχα).
  • Πετάμε το υπόλοιπο κρασί στο τηγανι (μαζί με της 2 γουλιές που ήπιαμε το κρασί αντιστοιχούσε σε 1 ποτήρι καρασί).
  • Περιμένουμε να πιεί το κρασί και ανακατεύουμε ....η σάλτσα μας θα γήνει πιχτή και κόκκινη. Αν την προτιμάτε λίγο πιο αραιή ρίχνετε και 1/2 φλιτζάνι νερό.
  • Σερβίρουμε άλλο 1 ποτήρι κρασί και πείνουμε αφού το προηγούμενο το ρίξαμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε λίγο κρασί και στην σάλτσα και βάζουμε τις 6 μεγάλες γαρίδες* και περιμένουμε να μαγειρευτούν στην σάλτσα. Ριχνούμε τον μαιντανό,οταν οι γαρίδες έχουν γυρίσει στην ουρίτσα τους είναι έτοιμες επίσης και η σάλτσα μας.
  •  Το κριθαράκι(1/2 πακέτο) που έχουμε βράσει και στραγγίσει απο πρίν το ρίχνουμε λίγο λίγο στην υπέροχη σάλτσα απο γαρίδες και ανακετεύουμε. Εγω κράτησα και λίγο χωρίς σάλτσα γιατί προτιμώ να το σερβίρω έτσι.
  •  Σερβίρουμε με τύρι παρμέζανα κατά προτίμηση και 1 ποτήρι λευκό κρασί, Καλή σας όρεξη!
 * Τις γαρίδες τις καθαρίζουμε απο το κέλυφος και βγάζουμε το εντεράκι απο πίσω, αφήνουμε το κεφάλι και την ούρα για καλύτερη εμφάνιση και γεύση.
* Οσα τοματίνια προτιμάτε.

Έτσι απλά έχουμε ενα υπέροχο νοστιμότατο gourmet πιάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου