Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

καραμελωμένα καρότα


Ένα πιάτο show stopper  που συνηθίζω να κάνω στης γιορτές είναι τα καραμελωμένα καρότα!
Δεν ξέρω αν σας γεμίζουν το μάτι; αλλά όσοι τα έχουν δοκιμάσει μένουν εντυπωσιαμένοι και μου ζητάνε την συνταγή! Τα καραμελωμένα καρότα με σκόρδο, πορτοκάλι και θυμάρι έχουν μια μοναδική γέυση και είναι συνοδευτικό για όλα τα ψητά φαγητά. 
Όπως ολές οι συνταγές που ανεβάζω στο μπλόγκ μου....είναι πανεύκολη... μία δοκιμή θα σας πείσει!





Υλικά

  • καρότα (όσα θέλετε) έγω τα παίρνω απο την λαική συνήθως βιολογικά
  • 40 γρ βούτυρο
  • 6 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 40 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 2 πορτοκάλια (τον χυμό τους)
  • 1 μάτσο θυμάρι
  • αλάτι κ πιπέρι της αρεσκιάς σας
Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι  με καπάκι.
  2. Προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου, την ζάχαρη και τον χύμο πορτοκαλιού και το θυμάρι.
  3. Τέλος προσθέτουμε τα καρότα το αλάτι, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά.
  4. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά για να καραμελωθούν τα λαχταριστά καρότα μας.

Συνοδεύονται με ψητά φαγητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου