Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου

   Ήρθε η ώρα να μπούμε σε εορταστικό πνέυμα, στολίζοντας και φτιάχνοντας νόστιμες λιχουδιές για να γεμίσει το σπίτι με αρώματα και ζεστασιά που θα ολοκληρώσουν την χριστουγενννιάτικη ατμόσφαιρα.
Η συνταγή για τα μπισκότα που έχω ετοιμάσει είναι πανεύκολη και όσον αφορά την νοστιμιά τους θα σας αφήσει όλους έκπληκτους!

 

μπισκότα βουτύρου

Συνταγή

  • 230 γρ βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη 
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. γλ. μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ 3/4 κούπες αλεύρι


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μπόλ η μίξερ και χτύπαμε μέχρι να γίνει κρέμα.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και τις βανίλιες.
  3. Στην συνέχεια ανακατεύουμε το αλέυρι με το μπέικιν και προσθέτουμε τμηματικά στο μίξερ μέχρι να ενωθούν τα ύλικα. ( η μπορείτε... αφού ρίξετε το αλεύρι στο μπόλ με το βούτυρο στην συνέχεια να πλάσετε τη ζύμη στο χέρι αν δεν εχέτε μεγάλο μίξερ).
  4. Πρίν βάλουμε την ζύμη μας στο ψυγείο να δέσει, ανοίγουμε το φύλλο μας σε χαρτί κούζινας και σκεπάζουμε με άλλο ενα φύλλο χαρτί κουζίνας. Αυτό θα μας βοηθήσει στο να κόψουμε με κούπ πατ τα μπισκότα και δεν θα κολλάει η ζύμη.
  5. Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά και στη συνέχεια βγάζουμε τη ζύμη έτοιμη για να την κόψουμε σε διάφορα σχέδια.
  6. Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε λαδόκολα που έχουμε βάλει στο ταψί και ψήνουμε στούς 180 βαθμούς για 8-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  7. Αφήνουμε στο ταψί να κρυώσουν πριν τα μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος.



Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν. Ανακατεύετε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Ρίχνετε το αλεύρι λίγο-λίγο, και ζυμώνετε μέχρι να πετύχετε μια μαλακή ζύμη. Αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. Έτσι μπορείτε να δουλέψετε την ζύμη πιο εύκολα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο - See more at: http://www.mama365.gr/5695/hristoygenniatika-mpiskota-kai-koyloyrakia.html#sthash.rsKbuswJ.dpuf

Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν. Ανακατεύετε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Ρίχνετε το αλεύρι λίγο-λίγο, και ζυμώνετε μέχρι να πετύχετε μια μαλακή ζύμη. Αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. Έτσι μπορείτε να δουλέψετε την ζύμη πιο εύκολα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο - See more at: http://www.mama365.gr/5695/hristoygenniatika-mpiskota-kai-koyloyrakia.html#sthash.rsKbuswJ.dpuf

2 σχόλια:

  1. Μοιάζουν πεντανοστιμα μιαμ μιαμ! Πώς γίνεται και δεν παραμορφώνονται, όταν φουσκώνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκιμασμέμη συνταγή! απο την στιγμή που μπαίνει η ζύμη στο ψυγείο διατηρείτε το σχήμα. Tsoupress.gr

      Διαγραφή