Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

κόκκινο βελούδο - red velvet cupcakes

Υλικα

1 1/4 κούπας (125γρ) αλεύρι φαρίνα
1/4 κουτ της σούπας μπείκιν
1/4 κουτ γλκ αλάτι
1 κουτ της σούπας (10γρ) κακάο
1/4 κούπας (57 γρ) βούτηρο
3/4 κούπας (150γρ) ζάχαρη
1 αυγό

1/2 κουτ γλκ βανίλιας
1/2 κούπα (120μλ) γάλα
1 κουτ της σούπας ζαχαροπλαστικής ( κόκκινο)
1/2 κουτ γλκ ξύδι
1/2 κουτ γλκ σόδα


Κρεμα γλάσσο

220 γρ τυρί φιλαδέλφια
1 βανίλια
1/2 κούπα ( 60γρ) ζάχαρη άχνη
2/3 κούπας (160μλ) κρύα κρεμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε ενα μεγάλο μπολ σιφτ το αλέυρι, μπείκιν το αλάτι και το κακάο και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μίξερ χτυπάμε το βούτηρο μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει.Προσθέτουμε το αυγό και την βανίλια χτυπάμε μεχρι να μαλακόσουν τα υλίκα μας.
Σε μια κούπα αναμιγνίουμε το γάλα με το χρώμα ζαχαροπλαστικής, θα το χρησιμοποιήσουμε σε λίγο!  Στο μίξερ μας προσθέτουμε το αλέυρι λίγο λίγο και έπειτα το χρωματισμένο γάλα σταδίακα.
Σε ενα μικρό σκέβος βαζούμε την σόδα και αμέσος προσθέτουμε το ξύδι αφού αφρησεί το προσθέτουμε στο μίγμα μας.
Αφού ανακατέψουμε το μίγμα μας ήμαστε έτημοι να το βαλούμε στα φορμάκια και στην συνέχεια στο προθερμασένο φούρνο στούς 180 για 25 λεπτά.

Για την κρέμα γλάσσο.... χτυπάμε το τύρι στο μίξερ μέχρι να μαλακώσει προσθέτουμε την βανίλια και την ζάχαρη άχνη και στο τέλος την κρέμα γάλακτος σταδιακά μέχρι αν ενοθούν τα υλικά μας και να σχηματήσουν μια απαλή μορφή.

1 σχόλιο: