Είναι ένα γλύκο ιδιαίτερο και ο συνδιασμός του γλύκου και αλμύρου θα προκαλέσει τον ουρνίσκο σας.
Ξέρω οτι το μπανάνα κέικ δεν πολύ συνηθίζεται στην Έλλαδα, δώστε του την ευκαιρία να σας εντυπωσιάσει!
Να θυμάστε ότι : όταν μπαγιατεύουν οι μπανάνες τότε είναι πιο κατάλληλες στο να δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα ..... δηλαδή ένα αρωματικό, γεμάτο σε γεύση μπανάνα κέικ.
Υλικα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 κούπες αλέυρι
- 1 κουτ. μπέικιν
- 2 πολυ ώριμες μπανάνες λιωμένες
- 200 γρ κουβερτούρα ( έγω έβαλα 100 γρ.... γιατί..... δεν είχα άλλη! :)
- 3- 4 αυγά (εγω έβαλα 3) συνήθως όταν κάνω μπανάνα κέικ βάζω 4
- 125 γρ βούτυρο
- 1 βανίλια
- 2 κουτ. της σούπας λάδι
- 100 γρ βούτυρο
- 150 γρ καστανή ζάχαρη ακατέργαστη
- 150 γρ κρέμα γάλακτος
- 2 κουτ. της σούπας μέλι
- 2-3 πρέζες αλάτι
- Προσθέτουμε ολα τα υλικά στο μίξερ μαζί (πιστέψτε με.... γίνεται!) και στο τέλος προσθέστε την λιωμέμη μπανάνα την κουβερτούρα και της 2 κουταλιές της σούπας λάδι,ανακατεύουμε.
- Βουτυρώωουμε το σκεύος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
- Σε ενα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε 2 κουταλιές μέλι, την κρέμα γάλακτος και 2-3 πρέζες αλάτι (εγώ πόσθεσα παραπάνω γιατί μου αρέσει η αντίθεση αλμυρού και γλυκού.
- Ανακατέουμε 1 λεπτό μέχρι να δέσει το συρόπι μας και περιχίνουμε στο κέικ μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου