Η αλήθεια είναι πως η μεγαλύτερη διαφορά είναι στο ψήσιμο, το New York Style cheese cake ψήνεται στον φούρνο ενώ το απλό cheese cake ψύχεται.
Παρακάτω σας εχω ετοιμάσει μια δικία μου εκδοχή του N.Y cheese cake με μοσχολέμονο, δοκιμάστε την συνταγή και πείτε μου της εντυπώσεις σας.
Είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει!
Συνταγή
Υλικά
- 300 γρ. digestive μπισκότα
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ. φιλαδέλφια τυρί
- χυμός απο 4 μοσχολέμονα (Lime) και ξύσμα
- 200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά για την σαντιγύ (αν θέλετε)
- κόρν φλάουρ.
- Σπάτε τα μπισκότα σε ενα μούλτι και ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο.
- Καλύπτετε με το μείγμα απο μπισκότο την βάση και τα τοιχώματα μιας ταρτίερας 22 εκατοστά (εγω χρησιμοποίησα ενα τσέρκι) και ψήνετε για 10-12 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει.
- Χτυπάτε σε ενα μπόλ η μίξερ τα αυγά για 1 λεπτό και έπειτα ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάτε για 3 λεπτά, στην συνέχεια ρίχνετε το τύρι φιλαδέλφιας και 2 κουταλίες κόρν φλάουρ, το λαίμ με το ξύσμα και χτυπάτε μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Ρίχνετε την κρέμα στην βάση με το μπισκότο και ψήνετε για 20-25 λεπτά. Οταν ψηθεί αφήνετε να κρύωσει και πασπαλίζετε με το ξύσμα. Βάζετε το cheese cake στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και παραπάνω.
- Τέλος χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και γαρνίρετε το cheese cake με την σαντιγύ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου