Τον τελευτάιο καιρό φτιάχνω αλμύρες τάτρες! Ειναι πανεύκολες και ιδανικές για πάρτυ και γιορτές.
Η αλήθεια είναι οτι η τάρτες που κάνω είναι με έτοιμο φύλο http://xrisizimi.gr/proionta/zimi-kourou/ αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο νόστιμο σαν να ήταν πλασμένο απο τα χεράκια μου.
θα χρειαστείτε μία ταρτιέρα η ένα ταψάκι, λαδόκολα και φασόλια ......... θα δείτε το λόγο παρακάτω!
Παμε να κάνουμε την συνταγή!
Ύλικά
- φύλο κουρού Χρυσή Ζύμη
- χαρτί ψησίματος
- σπανάκι 80 γρ
- φέτα 80 γρ
- 4 αυγά
- 1 κρέμα γάλακτος 250 ml
- κρεμύδι μέτριο
- αλάτι πιπέρι (μοσχοκάριδο αν θέλετε)
- τυρί edam 50 γρ τριμμένο
Εκτέλεση
- Λαδώνουμε ελαφρός την ταρτιέρα μας και τοποθετούμε την ζύμη στην ταρτιέρα την οποια βάζουμε στο ψυγέιο για 1 ωρα.
- Έπειτα τοποθετούμε χαρτί ψησίματος στην ταρτιέρα και τα φασόλια ( για να αποφύγουμε το φούσκωμα κατά το ψήσιμο)και ψήνουμε για 15' στους 180 βαθμούς.
- Αφού βγάλουμε το χαρτί με τα φασόλια ξαναβάζουμε στο φούρνο την ταρτιέρα για 10' για να ροδίσει.
- Στο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμύδι με το σπανάκι +(αλάτι πιπέρι μοσχοκάριδο) και βαζόυμε στην άκρη.
- Σε να ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το σπανάκι το edam και μεταφέρουμε το μείγμα στην ταρτιέρα. Τρίβουμε λίγη φέτα με τα χέρια μας απο πάνω και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου