Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

σοκολατένιο κέικ με σαντιγί και μύρτιλο gluten free


Όταν κάνουμε γλυκά χωρίς αλεύρι οι περισσότεροι περιμένουμε ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο εντυπωσιακό (φουσκωτό η νόστιμο ) με ένα γλυκό που να έχει ως κύριο συστατικό του το αλεύρι.
Για τα άτομα όμως που υποφέρουν απο κυλιοκάκη δηλαδή που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη και δεν μπορούν να απολαύσουν ένα απλό κέικ έχω την λύση !
Αυτή η συνταγή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα κέικ ενός επώνυμου ζαχαροπλαστείου και αν υποφέρετε από κυλιοκάκη θα σας κάνει να ξεχαστείτε στον κόσμο μιας σοκολατένιας απόλαυσης.





Υλικά
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κούπα κακάο ΙΟΝ  http://www.ion.gr/ion/item/18-kakao.html
  • 1 βανίλια
  • 3 αυγά χτυπητά
  • 50 γρ. κουβερτούρα ΝESTLE  http://www.nestle.gr/brands/chocolate/nestledessert
Συνταγή

  1. Σε ένα ταψάκι η τσέρκι για κέικ τοποθετούμε χαρτί ψησίματος αλλιώς θα κολλήσει.
  2. Σε μπέν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο.
  3. Βγάζουμε απο την φωτία και προσθέτουμε διαδοχικά την ζάχαρη, το κακάο,τα αυγά και την βανίλια.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  5. Οταν ψηθεί το κέικ, αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βγάζουμε από το σκεύος του. 
 Σερβίρουμε με σαντιγί ή αλλίως και σκέτο είναι το ίδιο απολαυστικό!! 

Για την σαντιγί πρόσθεσα σε ένα μίξερ τα παρακάτω υλικά και ανακέτεψα μέχρι να σφίξει.
  •  κρέμα γάλακτος 250ml.
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη.
  • 1 κουταλιά του γλυκού κακάο ΙΟΝ.
  • 1 ασπράδι αυγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου