Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Πουτίγκα με τσουρέκι

πουτίγκα με τσουρέκι

Σας έχει περισσέψει ψωμί η τσουρέκι? Τότε σας εχω μια πανεύκολη συνταγή για ένα νόστιμο και γρήγορο γλύκο! Η συνταγή που εχω ετοιμάσει συνηθίζεται στην Αγγλία, Αμερική, και Αυστραλία..... αλλά προς έκπληξη μου είναι ένα γλυκό που το εκάναν και στην Έλλάδα και ειναι γνωστό ως το γλυκό του φτωχού!
Δοκιμάστε το! θα αρέσει σε ολούς... ειδικά στα παιδιά.



Υλικά

  • τσουρέκι η ψωμί που περίσσεψε.
  • 4 αυγά.
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος  ( χρησιμοποίησα Meggle creme pattisserie) μπορείτε να βάλετε και γάλα εβαπορέ.
  • 2 κούπες γάλα.
  • 50 γρ ζάχαρη.
  • 1 βανίλια.
  • κανέλα. (ανάλογα με τα γούστα)
  • μοσχοκάριδο. (ανάλογα με τα γούστα)
Συνταγή


  1. κόβουμε το τσουρέκι σε μικρούς κύβους (τα τσουρεκάκια που περίσσεψαν ήταν Στεργίου)
2. σε μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
3. περιχύνουμε το το μείγμα σε ταψάκι και αφήνουμε για 10 λεπτά πιέζωντας το τσουρέκι να βουτιχτεί στο μείγμα.
4. βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.


πουτίκγα τσουρέκι
Αφού κρυώσει το γλυκό μας, ρίχνουμε ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή κρέμα σαντιγύ (εγω χρησιμοποίησα Meggle creme pattisserie) την οποία χτύπησα στο μίξερ.

 Απολαύστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου