Υλικά
- 240 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις
- 180 γρ βούτυρο
- 50 γρ ζάχαρη άχνη
- 3-4 κουταλιές κρύο νερό
Συνταγή
- Στο μίξερ ανακατεύουμε το αλέυρι το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αρχίζει να μοιάζει με ζύμαρι.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε και το κρύο νερό και συνεχίζουμε να ανακατευούμε.
- Βγάζουμε την ζύμη απο το μίξερ και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά.
- Βάζουμε την ζύμη σε πλάστικο μεμβράνης και αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Αφού ξεκουραστεί η ζύμη την τοποθετούμε στα φορμάκια για ταρτάκια.
- Τοποθετουμε αντικολιτικό χαρτί πάνω απο την ζύμη και βάζουμε βάρος για να μην συκωθεί η φουσκώσει η ζύμη (εγω έβαλα ρύζι)
- Ψήνουμε στούς 150 βαθμούς για 15 λεπτά.
Γέμιση κρέμας
- 1 κεσεδάκι μασκαρπόνε
- 125 γρ κρέμα γάλακτος
- 125 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε ολα τα υλικά σε ένα μπόλ μέχρι να ενωθούν.
- σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Γεμίζουμε τα ταρτάκια με την κρέμα και στολίζουμε με φρούτα η μαρμελάδα που ταιριάζει. Εγω έβαλα άγρια μύρτιλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου