Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ταρτάκια με κρέμα λεμόνι και μασκαρπόνε




Υλικά

  • 240 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • 180 γρ βούτυρο
  • 50   γρ ζάχαρη άχνη
  • 3-4  κουταλιές κρύο νερό

Συνταγή

  1. Στο μίξερ ανακατεύουμε το αλέυρι το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αρχίζει να μοιάζει με ζύμαρι.
  2. Στην συνέχεια προσθέτουμε και το κρύο νερό και συνεχίζουμε να ανακατευούμε.
  3. Βγάζουμε την ζύμη απο το μίξερ και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Βάζουμε την ζύμη σε πλάστικο μεμβράνης και αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  5. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη την τοποθετούμε στα φορμάκια για ταρτάκια.
  6. Τοποθετουμε αντικολιτικό χαρτί πάνω απο την ζύμη και βάζουμε βάρος για να μην συκωθεί η φουσκώσει η ζύμη (εγω έβαλα ρύζι)
  7. Ψήνουμε στούς 150 βαθμούς για 15 λεπτά.

Γέμιση κρέμας
  • 1 κεσεδάκι μασκαρπόνε
  • 125 γρ κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. ξύσμα λεμονιού


Εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε ολα τα υλικά σε ένα μπόλ μέχρι να ενωθούν.
  2. σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Γεμίζουμε τα ταρτάκια με την κρέμα και στολίζουμε με φρούτα η μαρμελάδα που ταιριάζει. Εγω έβαλα άγρια μύρτιλα.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου