τάρτα με κρέμα και φράουλες |
Δεν το κρύβω, είναι η πρώτη μου προσπάθεια να κάνω τάρτα... μπορεί να μην σας γεμίζει το μάτι, μπορεί να μην ειχα αρκέτες φράουλες για τον στολισμό, αλλά ήταν τόσο νόστιμη...ήθελα να τη μοιραστώ μαζι σας!
Συνταγή
Υλικά
- 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες της χρήσεις (195γρ)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκράσια δωματίου (113 γρ)
- 1/4 της κούπας ζάχαρη (50γρ)
- 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
- Σε ενα μπόλ ανακατεύουμε το αλέυρι με το αλάτι .
- Στο μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη μέχρι να γήνει αφράτη και στην συνέχεια το αυγό.
- Προσθέτουμε το αλεύρι στο μίξερ μέχρι να ενωθεί το υλικό σαν ζύμη.
- Στην συνέχεια απλώνουμε την ζύμη σε πλαστικό μεμβράνης σε σχήμα δίσκου και βάζουμε στο ψυγείο για 15-30''.
- Λαδώνουμε ελαφρώς την ταρτιέρα και πασπαλίζουμε με αλεύρι, στην συνέχεια απλώνουμε την ζύμη στην ταρτιέρα και στα πλαϊνά και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βγάζουμε την ζύμη απο το ψυγείο και τρυπάμε με το πιρούνι .
- Ψήνουμε στους 200 για 15 λεπτά.... χαμηλώνουμε στους 180 και ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Κρέμα
- 1 1/4 κούπα γάλα (30ml)
- 2 βανίλιες
- 3 μέγαλα αυγά
- 1/4 της κούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. της σούπας αλέυρι (20gr)
- 2 κουτ. της σούπας κορν φλάουερ (20gr)
Εκτέλεση
- Σε ενα μπόλ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το αυγό.
- Αφου έχουμε προηγουμένως κοσκινήσει το αλεύρι και το κόρν φλάουερ το προσθέτουμε στο το αυγό με την ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα με την βανίλια και το κατεβάζουμε απο την φωτία.
- Προσθέτουμε το μίγμα του αυγού και του αλευριού στο γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια για να αποφύγουμε σβόλους (σε περίπτωση που γίνει αυτό σουρώνουμε).
- Στην συνέχεια βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτία και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα.
- Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπόλ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψηγείο.
- Τέλος γεμίζουμε την τάρτα μας με την κρέμα και στολίζουμε με φρούτα της αρεσκείας μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου