Λίγα λόγια για την τάρτα Key Lime Pie η οπόια μας έχει έρθει απο την περιοχή Key West της πολιτείας Φλώριντα των Η.Π.Α. Στην συγκεκριμένη περιοχή βρίσκουμε τα Key Limes που είναι πιο μικρά και αρωματικά απο τα κανονικά λάιμ τα λεγόμενα (μοσχολέμονα) στα Ελληνικά.
Η Ιστορία λέει οτι την συνταγή την εμπνεύστηκε ο βοτανολόγος Jack Simmons. Ο τοπικός μυθος όμως, λέει οτι την Key Lime Pie την πρωτοφτιάξανε οι σφουγκαράδες της περιοχής όπου οταν έφευγαν για μέρες απο τα σπίτια τους έπαιρναν μαζί τους εφόδια για το ταξίδι. Οι ψαράδες δεν είχαν φούρνο και με τα λίγα υλικά που διέθεταν έφτιαξαν την συγκεκριμένη τάρτα. Το χαρακτιριστικό γνώρισμα της είναι οτι πήζει χώρις ψήσιμο λόγω της χημικής αντίδρασης που συντελείται κατά την ανάμιξη του χυμού λάιμ με το ζαχαρούχο γάλα. Η συνταγή βέβαια έχει προσαρμοστεί απο τότε και για λόγους υγείας την ψήνουμε.
Είναι απο τις πιο εύκολες συνταγές που εχω δοκιμάσει, αν σας αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις ακόμη ένας λόγος παραπάνω να την δοκιμάστε!
Συνταγή
Υλικά
- 300 γρ. μπισκότα digestive
- 150γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
- 3 αυγά
- χυμός και ξύσμα απο 4 λάιμ
- 300ml. κρέμα γάλακατος 35% λιπαρά
- Σπάτε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύετε με το βούτυρο.
- Στην συνέχεια καλύπτετε με το μέιγμα τον πάτο και τα τοιχώματα μίας ταρτιέρας 22 εκ.
- Ψήνετε την μπισκοτένια βάση για 10 λεπτά και την αφήνετε να κρυώσει.
- Σε ένα μίξερ ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα ,τα αυγά και χτυπάτε για 2 λεπτά, έπειτα ρίχνετε το λάιμ και το μισό ξύσμα και χτυπάτε για 1 λεπτό. (μην φοβηθείτε αν δεν σας πήξει πολύ, θα δέσει στο φούρνο)
- Ρίχνετε την γέμιση στην μπισκοτένια βάση και ψήνετε για 15 λεπτά.
- Βάζετε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες.
- Χτύπατε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και γαρνίρετε την τάρτα με κορνέ η κουτάλι.
- Τέλος πασπαλίζετε με το ξύσμα λάιμ και σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!!!!
Πολύ ωραία τάρτα .... θα την κάνω κι εγω, ευχαριστώ ΠΟΛΥ για την τέλεια συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήΕιμαι σίγουρη οτι θα σου αρέσει!!!!Περιμένω σχόλεια σου :)
ΑπάντησηΔιαγραφή