Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

κέικ λεμόνι

 Ξέρατε οτι.....
-Οι φλούδες λεμονιού περιέχουν 5 -10 φορές περισσότερες βιταμίνες από ότι ο χυμός  λεμονιού.
- Τα λεμόνια βοηθούν στην καταπολέμιση του καρκίνου!
- Έχουν τεράστια αντιμικροβιακή δράση κυρίως ως προς τους μύκητες, βακτήρια, μικρόβια, παράσιτα, σκουλήκια.
-Το λεμόνι ρυθμίζει άψογα την αρτηριακή πίεση.

-Είναι εξαιρετικό αντίδοτο στις δηλητηριάσεις.
-Είναι φυσικό αντικαταθλιπτικό.
- Καταπολεμά το στρες και τις νευρικές διαταραχές.
-Είναι άριστο αντιγριπικό, συστήνεται σε όλες τις μολύνσεις του αναπνευστικού συστήματος. 

Αλλα δεν θα μείνω άλλο στης ευεργετικές ιδιότητες του λεμονίου διότι δεν θα τελειώσουμε ποτέ. 
Θα προχωρήσω σε μια υπέροχη συνταγή που εχω ετοιμάσει για σας απο λεμόνι που θα σας μείνει αξέχαστη!!!!!

Υλικά
250 γρ. βούτυρο
2 κούπες αλέυρι φαρίνα
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
1 μέμονι ( χυμός και ξύσμα λεμονίου)
2 κουτ.γλ. μπέκιν
1/4 κουτ.γλ. αλάτι
1 κουτ.γλ. βανίλια

Για το γλάσσο

1 κούπα ζάχαρη άχνη κοσκινησμένη
2- 4 κουταλιές λεμόνι

Εκτέλεση


Σε ενα μίξερ ανακατεύουμε την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν, έπειτα προσθέτουμε την βανίλια και μετα τα αυγά.

Σε ενα άλλο μπόλ ανακατέυουμε το αλέυρι, το μπέκιν και το αλάτι. 
Στη συνέχεια προσθέτουμε το υλικό αυτό στο μίξερ ανα 3 διαστήματα μεχρι να ενωθεί καλά.
Στο τέλος βάζουμε το ξύσμα και το χύμο λεμονίου.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρομένο ταψάκι και ψείνουμε για 40 λεπτά περίπου. 
Αφού εχει ψηθεί το κείκ το αφήνουμε να κρυώσει, έπειτα το αναποδογυρίζουμε στο σκέυος που θα το σερβίρουμε και στη συνέχεια ετοιμάζουμε το γλάσσο.

Γλάσσο


Σε ένα μικρό μπόλ βάζουμε την ζάχαρη άχνη που έχουμε κοσκινίσει.

Προσθέτουμε 2 κουταλιές λεμόνι και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μεχρι να γίνει γλάσσο, αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο λεμόνι μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμιτό αποτέλεσμα.
Στολίζουμε το κείκ μας αφού περιχύσουμε το γλάσσο με την δικιά μας φαντασία.
Καλη επιτυχία!!! 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου