Κυριακή 21 Απριλίου 2013

λαχταριστό κεικ σοκολάτας με espresso


Κεϊκ Σοκολάτας
Αυτό το λαχταριστό κεικ σοκολάτας ειναι πανεύκολο! Δοκιμάστε το, ειμαι σίγουρη οτι θα γίνει αγαπημένο σας όπως έγινε και δικό μου.


Υλικά
2 κούπες αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
3/4 της κούπας κακάο
2 κουτ τσαγιού μπέικιν
1 1/2 κουτ σόδα μεγειρική
1 κουτ τσαγιού αλάτι
1 κουτ espresso καφέ
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
2 αυγά
2 κουτ τσαγιού βανίλια
1 κούπα βραστό νερό

Eκτελεση:Πανεύκολη!

Βάζουμε ολα τα στερεά υλικά στο μπολ του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε ολα τα υγρά υλικά στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό και ειναι έτοιμο να μπει σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
Αφού ψηθεί το κεικ το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα αλείφουμε με την σοκολατένια επικάλυψη.

Σοκολατένια επικάλυψη
100 γραμ βούτυρο
1 κούπα κακάο
5 κούπες ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα γάλα
2 κουτ τσαγιού βανίλια
1/2 κουτ τσαγιού καφέ espresso

Προσθέτουμε το κακάο και την βανίλια στο μίξερ και ανακατεύουμε.
Αφού έχουμε λιώσει το βούτυρο το προσθέτουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη με το γάλα σταδιακά και στο τέλος ρίχνουμε το espresso και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν ολα τα υλικά.


επικάλυψη με γλάσσο


Σερβίρισμα με ζεστό καφε


αλλη παραλλαγή του κεικ με γλάσσο στην μέση και απο πάνω

τελευταίες πινελίες


έτοιμο!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου